Ajankohtaista ja blogit

Draivia muutokseen

...............

Uuteen lähteminen ei automaattisesti tarkoita negatiivisuuden noidankehää ja ongelmia. Se voi tarkoittaa myös tekemisen iloa ja uusia ideoita. Ratkaiseva ero syntyy siitä, miten asioita edistetään.

 

Ensimmäiseksi tarvitaan tarina, joka tuntuu kiinnostavalta. Jos teidän tarinanne, sanotaan sitä vaikka strategiaksi, ei sytytä sinua liekkeihin, miten se voi sytyttää ketään muutakaan. Älä siis lähde tekemään mitään uutta, ennen kuin sinusta itsestä tuntuu siltä, että tässä on sitä jotakin.

 

Ihan ok ei riitä.

 

Hyväksy se, että ihmiset reagoivat asioihin eri tavalla, koska uudet asiat vaikuttavat jokaiseen yksilöön eri tavalla. Siinä kun muutos tarkoittaa yhdelle entistä mukavampaa työtä, voi se toisen kohdalla johtaa vanhoista mukavista töistä luopumiseen. Sinun on oltava aidosti empaattinen, että kykenet tukemaan hyviä asioita ja eliminoimaan huonoja.

Opettele parempaa kanssakäymistä, sillä yleisin syy ongelmille on rikkinäinen tai väärällä tunteella viritetty puhelin.

Ihmiset ovat kuin peili. Sinun tunteesi heijastuu ikävällä tai hyvällä tavalla takaisin. On sinusta kiinni, miten he suhtautuvat asioihin. Muista aina, että ihmisten päälle näkyvä käytös ei välttämättä kuvaa lainkaan sitä, miten he oikeasti ajattelevat. Moni reaktio perustuu spontaaniin tunteeseen ja hetken rauhoittumisen jälkeen asiaan saatetaan suhtautua aivan eri tavalla.

 

Älä jätä ongelmia hautumaan, vaan kerro asioista avoimesti ja käsittele ongelmat nopeasti. Voit puhua ongelmista ihan hyvin ongelmina, jos ne niitä oikeasti ovat. Toisaalta parhaaseen lopputulokseen pääset, jos kykenet kääntämään ajatukset pois ongelmista ja saat ihmiset sen sijaan miettimään tavoitetilaa.

 

Tärkeintä muutoksessa on toimia niin, että jokaisessa vaiheessa saadaan mahdollisimman paljon uusia ihmisiä mukaan. Ryhmään on aina helpompi vaikuttaa kuin yksilöihin.

Kommentoi