Ajankohtaista ja blogit

Viisi toimintahäiriötä tiimissä

...............

Joskus tiimin päältäpäin harmoniselta näyttävä tilanne johtuu hyvin toimivan yhteiselon sijaan puhumattomista peloista. Kun ei sano ääneen toiveitaan, kukaan ei myöskään häiriinny ja asiat menevät tasaista rataansa.

Niin työ- kuin ihmissuhteissakin on tärkeää, että asioista ei jätetä sanomatta silloin kun pitää. Suoraan sanomisen välttely voi johtaa asioiden tekemättä jättämiseen tai korjaamista vaativien asioiden unohtamiseen. Pitkällä aikavälillä ne syvät luottamuspulaa, joka taas saa helposti vähentämään sitoutumisen astetta.

 

Table Groupin toimitusjohtaja ja kirjailija Patrick Lencioni on kuvannut näitä asioita "Tiimin viitenä toimintahäiriönä". 

 

Kaikki voi alkaa hyvinkin pienistä asioista. Esimerkiksi hyvien ja/tai huonojen tulosten huomiotta jättäminen voi jo luoda tilanteen, jossa huonoa tekemistä ei saada korjattua. 

 

Siitä voi seurata yhteistyön heikkenemistä, kun asiat eivät ole enää yhteisiä. Kun asioista tulee yksityisiä, käy helposti myös niin, että vastuuta otetaan enää korkeintaan omista tekemisistä, jos niistäkään, kun huonostakaan tekemisestä ei tehdä mitään isoa numeroa.

 

Tiimistä voi näin pikku hiljaa tulla ryhmä ihmisiä, joista kukaan ei ole kunnolla sitoutunut siihen, vaan on vain siellä töissä ja ehkä odottaa pääsyä parempaan. Asioita myös tehdään pitkälti tulkintojen pohjalta. Jokaisella on oma näkökulmansa asiaan. 

 

Mitä pidempään tilanteen annetaan jatkua, organisaatio oppii selkärankaa myöten välttämään konflikteja ja luomaan keinotekoisen sopusoinnun. Tiedätte varmaan sen tilanteen, kun jollekin hymyillään, mutta silti sinusta tuntuu, että se oli ehkä kuitenkin ivallisuutta.

 

Pahimmassa tapauksessa tämä kaikki johtaa luottamuspulaan, jossa mihinkään asiaan ei uskota. Jos edellä mainittu käytös jatkuu riittävän pitkään, organisaatio vain opettelee elämään sen kanssa, että suoraan puhuminen ei ole toivottavaa.

 

Jokainen tietää, mitä keisarille tapahtui, kun häntä mielisteltiin riittävästi.

Kommentoi