Ajankohtaista ja blogit

Muutos ei ole niin vaikeaa

...............


Ei ole kovin montaa kliseisempää hokemaa kuin se, että ”muutos on vaikeaa.” Samalla se on niin vääristynyt mielikuva kuin ikinä voi olla. Muutos on helppoa, kun vain tietää, miksi kannattaa muuttua ja miten sen tekee.

 

Kaikkein sujuvin muutos on sellainen, joka ei oikeastaan näytä siltä lainkaan. Jotkut vain ovat niin taitavia, että saavat ihmiset tekemään asioita uudella tavalla joka päivä, puhumatta sanallakaan muutoksesta. Toisessa taitavassa ryhmässä ovat ne, jotka osaavat kerätä tietoa ympäristöstään ja osaavat sen perusteella sanoa ymmärrettävästi, mitä pitää tehdä.

Harmittavasti vain osa meistä kuuluu kahteen ensimainittuun ryhmään

Kaikkien muiden on sitten kehitettävä erilaisia taitoja, jos haluaa tehdä onnistuneita muutoksia. Kaikkein tärkein muutosjohtamisen taito on ihmisten ymmärtämisen taito eli kyky kuunnella ja havaita ihmisten tunteita ja käyttäytymistapoja. Sitä voisi sanoa vaikka psykologiseksi pelisilmäksi.

Kaikkein helpointa vaikuttaminen on silloin, kun voi vaikuttaa kerralla kokonaiseen ryhmään. Aika harvoin se kuitenkaan riittää. Ryhmässä on lähes aina joku tai joitakin, joille asiat eivät aukene yhtä nopeasti tai joille uusi tilanne tuo muusta ryhmästä poikkeavat haasteet. Jos sitä ei riittävästi huomioida, sinulla voi pian olla ryhmässäsi desantti, joka tuhoaa suunnitelmaasi täsmäiskuilla.

Muutoksen läpivienti ei oikeasti ole rakettitiedettä, vaan pikemminkin insinööriterapiaa. Ihmisten odotukset ja pelot on käsiteltävä niin, että ne muuttuvat innostuneeksi energiaksi. Siihen tarvitaan hyviä suunnitelmia, johdonmukaisia tekoja ja empatiaa, ehkä myös hieman sympatiaakin.

Älä sano enää, että muutos on vaikeaa. Sano korkeintaan, että minun pitää oppia sitä lisää.

 

Pasi Sillanpää

Kommentoi